måndag 6 april 2015

"That summer" av Sarah Dessen

Jag läste denna bok på engelska och tror dessutom att den inte ens finns på svenska.

That summer handlar om en femtonårig tjej som heter Haven. Hennes liv är inte riktigt som hon vill att det ska vara och inte riktigt som hon tänkt sig. En sommar förändras väldigt mycket. Hennes föräldrar skiljer sig och det blir dags för Havens pappa att gifta sig med sin nya flickvän Lorna, pappans arbetskollega. Havens syster Ashley ska gifta sig och därmed flytta hemifrån vilket innebär att Haven ska bo ensam med sin mamma.
Alla dessa förändringar får Haven att tänka tillbaks, till tider där allt var perfekt och hennes familj var hel. Den tiden var flera år sedan, när Ashley var tillsammans med en kille som heter Sumner Lee.
En dag träffar Haven Sumner när hon äter middag med sin pappa, detta möte förändrar hennes sommar. Kan allt bli som det var förr?

Boken är en ganska typisk tonårsbok som handlar om kärlek, tonåringar och lite drama. Jag tycker inte att det är så mycket spänning i boken, utan den är mer vardaglig och Havens liv verkar vara som för vilken tonåring som helst. Detta kan jag tycka är negativt med boken, ag hade nog velat att det var lite mer drama. Jag ger boken 6 böcker av 10 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar