söndag 7 september 2014

"Pappersstäder" av John Green

Pappersstäder är en väldigt spännande och äventyrlig bok med lite innehåll utav kärlek.

En kväll får Quentin besök av sin granne Margo som han inte pratat med på flera år även om de går i samma skola. Hon vill att Quentin följer med henne på ett äventyr under natten där de bland annat ska hämnas på Margos före detta pojkvän och kompis. De går igenom flera steg som Margo noga planerat och allt går utmärkt.

Dagen efter är inte Margo i skolan och när hon inte kommit på flera dagar börjar Quentin bli orolig. Margos föräldrar berättar att Margo har rymt flera gånger och lämnat ledtrådar efter sig. den här gången tror Quentin att Margo lämnat ledtrådar åt honom så han spenderar mycket tid åt att hitta dem och se deras betydelse. Tillsammans försöker Quentin, hans vänner Ben, Radar och Margos vän Lacey hitta de ledtrådar Margo lämnat och hitta henne innan det är försent.

Jag tycker att boken är väldigt spännande och bra. Allt beskrivs mycket noga i boken och det är lätt att föreställa sig allt framför sig. Boken har en väldigt bra och fantasifull historia. John Green är en väldigt bra författare och har även skrivit "Förr eller senare exploderar jag" och "Var är Alaska?".

Jag ger boken 9 böcker av 10 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar