lördag 12 april 2014

"De tre musketörerna" av Alexandre Dumas

I skolan för några veckor sedan fick vi välja en klassiker som vi ville läsa och redovisa om. Man blev indelad i en grupp med 2-3 personer. Jag valde alltså "De tre musketörerna" och redovisningen blev riktigt lyckad.

Boken handlar om huvudpersonen D'Artagnan som reser till Paris för att han vill bli musketör. Där möter han musketörernas ledare, herr de Tréville. Efter mötet stöter han på de tre musketörerna, Athos, Porthos och Aramis. Han möter de på ett ovänligt sätt och planerar en kamp med Athos klockan tolv, Porthos klockan ett och Aramis klockan två.

D´Artagnans och Athos kamp hinner inte så långt eftersom Porthos och Aramis är hans sekundanter och kardinalens drabanter avbryter dem.

Efter kampen mot kardinalens drabanter blir de fyra vännerna riktigt bra vänner. De reser på äventyr tillsammans och försöker ligga ett steg före kardinal Richelieu och Mylady.

Negativt:
Boken kan vara otydlig. Ibland står det vem som säger vad och ibland inte. Händelserna kan också vara otydliga.

Positivt:
Boken har en röd tråd. Händelserna kan vara utspridda men i slutet ser man kopplingen.

Boken får 6 böcker av 10 möjliga och passar dig som vill läsa en bok med äventyr och spänning som utspelar sig under 1600-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar