måndag 21 april 2014

"Ingen annan är som du" av Ann-Helén Laestadius

Ingen annan är som du är den tredje boken i serien om Agnes som har sin släkt från sin mammas sida i Soppero.

Agnes har en lillebror som heter Mattis och hon känner sig lite avundsjuk på honom. Han är liten men han har det hon alltid önskat sig. Det var Agnes som fick sin mamma att börja prata samiska igen och hon ville få en likadan uppväxt som Mattis. Få växa upp med det samiska språket osv.

Agnes kommer in på ett konfirmationsläger i Nikkaluokta. Lägret är för 42 samiska tonåringar som samlas i en liten by vid Kebnekaise.

Alla som åker till lägret hoppas på att få hitta kärleken. Det är slut mellan Agnes och Henrik vilket hon är helt förstörd över men hon vill ändå åka till lägret. Hon har kusinen Kristin med sig som är väldigt spänd.

Under de två veckorna på lägret händer mer än både Agnes och Kristin väntat sig.

Boken är ganska spännande och har en handling som många kan känna igen sig i. Inte bara samer utan även andra. Under lägret får Agnes än en gång en kommentar om att inte duga, om att hon bara är same på halvtid. Vissa kanske har fått höra saker som inte alls är sanna om deras bakgrund osv. Det viktiga är vad man själv vill och känner. Boken får 7 böcker av 10 möjliga. Jag tycker nog att Ingen annan är som du är den mest händelserika boken i serien.

Vill ni veta vad jag tycker om Sms från Soppero, första boken, trycker ni bara på länken nedan.

http://bokprinsessan.blogspot.se/2011/12/sms-fran-soppero-av-ann-helen.html

Vill ni veta vad jag tycker om andra boken, Hej vacker, trycker ni på länken nedan.

http://bokprinsessan.blogspot.se/2013_02_01_archive.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar