tisdag 15 april 2014

"Eleanor & Park" av Rainbow Rowell

Eleanor
En tjej med rött hår och annan stil. Blir retad första dagen och allt känns bara fel för henne. Har en styvpappa som kastade ut henne ur huset för att hon gjort något han inte tycker om.

Park
Pojken med föräldrar som ser ut att vara nykära. Bor i ett hus med sin familj. Är personen som inte är populär man samtidigt blir respekterad och mobbarna låter honom vara.

Eleanor och Park är en roman som handlar om två helt olika personer som efter en kort tid visar sig vara mer än vänner.

Eleanor börjar i Parks skola. Första dagen går inte så bra. Hon kommer in i skolbussen där alla har sina egna platser. Skolans "mobbare" eller "populära" börjar direkt reta Eleanor för hennes kläder, hår osv. Eleanor blir ståendes och Park säger argt till henne att sätta sig bredvid honom. Bara för att slippa hela händelsen.

Eleanor brukar läsa Parks serietidningar vilket han märker. Efter ett tag börjar han ge henne tidningar som hon kan läsa hemma.

Det är början på deras kärlek.

Eleanor & Park är en jätte bra bok som jag tror passar nog alla i alla åldrar. Både stora och tonåringar och små.  Den här boken och Förr eller senare exploderar jag är mina favoritböcker just nu. Den får 10 böcker av 10 möjliga.

Jag gillar även uppläget av boken och det simpla omslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar