söndag 1 september 2013

"Ett veck i tiden" av Madeleine L´Engle

Bokens genre kan man säga är fantasy, spänning och äventyr.

Ett veck i tiden handlar om Meg och hennes familj. Megs pappa försvann för ett tag sedan på grund av ett uppdrag från hans jobb. Hennes mamma brukar skicka brev till honom men på sista tiden har hon inte fått något tillbaka. Hur är det med honom?

Megs lillebror Charles Wallace verkar veta precis vad Meg vill, han kan läsa hennes och deras mammas tankar, men inte tvillingarnas. Charles Wallace säger att det beror på att Meg och mamma behöver hans hjälp, men inte tvillingarna.

En dag kommer Tant vadå som bara Charles Wallace träffat tidigare. Hon verkar veta var Megs pappa är och tillsamas med Calvin och Charles Wallace tessrar (reser i tiden) de.

Meg och Charles Wallace är huvudpersoner (framförallt Meg) från första börjar men mer in i boken träffar de Calvin och han blir och en av huvudpersonerna.

Jag tycker att boken var väldigt intressant, spännande och äventyrlig. Jag ville veta vad som kommer att hända med alla och var och när de hittar sin pappa. Man lärde sig även lite nya ord och citat. Det var alltid något som hände i boken och jag rekommenderar den för alla.
Jag ger boken 7 böcker av 10 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar